Suomen Nuorisosirkusliitto julkaisee sirkusaiheisia oppi- ja opetusmateriaaleja. Tutustu alla julkaisuihimme.

Julkaisujen  tilaaminen

Voit tilata tuotteita nettikaupastamme.

Osalle myytävistä tuotteistamme on myös alempi jäsenhinta (katso alempaa tuotekohtaisesti). Se koskee jäsenyhteisöjämme, niiden ohjaajia, harrastajia ja harrastajien vanhempia. Jos jäsenhinta koskee sinua, kerro siitä tilauksen yhteydessä.

 

Lattia-akrobatian perusteet

kirjoittanut Mikko Rinnevuori.

Lattia-akrobatian perusteet on suunnattu sirkusakrobaateille, telinevoimistelijoille, kamppailulajien harrastajille, capoeiristoille ja tanssijoille – kaikille, jotka ovat kiinnostuneita akrobatiasta. Kirja soveltuu niin vasta-alkajille kuin edistyneillekin taitureille. Kirja tarjoaa katsauksen neljän akrobaattisen lajin perusliikkeisiin, biomekaniikkaan ja akrobatian harjoitteluun.

Kukin liike on luokiteltu siihen lajiin, jossa sille on selkein suoritustekniikka, tai jonka liikkeenä sitä yleisimmin pidetään. Liikkeet on asetettu järjestykseen yksinkertaisimmista vaikeimpiin.

Kirjasta on iloa akrobatiaharrastuksen juuri aloittaneille, tanssijoille tai muiden lajien harrastajille, jotka haluavat harjoitella joitain tiettyjä liikkeitä oman lajinsa takia. Kirjasta voivat hyötyä myös kokeneemmat akrobaatit, jotka harjoittelevat vaikeampia liikkeitä tai hakevat harjoitteluinspiraatiota uusista liikkeistä. Myös akrobatiaa sisältävän harrastuksen opettajat, sirkusalan opettajat tai liikunnanopettajat löytävät kirjasta uusia tapoja neuvoa tai harjoituttaa temppuja.

Ota kirja mukaan harjoitussalille, lämmittele ja harjoittele!

Oppaan kirjoittaja Mikko Rinnevuori (s. 20.11.1980) on kasvatustieteen maisteri, joka on harjoitellut niin capoeiraa, breakdancea, ilma-akrobatiaa kuin käsinseisontaakin. Hän on opiskellut Intrépida Trupe -akrobatiaryhmässä Rio de Janeirossa vuosina 2003 ja 2004 sekä kilpaillut TeamGym-voimistelumaajoukkueessa vuosina 2008 ja 2009. Hän on työskennellyt Circus Helsingin rehtorina vuodesta 2010.

Kirjan hinta on 20 euroa Suomen Nuorisosirkusliiton jäsenyhteisöjen harrastajille ja opettajille ja 30 euroa muille. Postitettaessa hintaan lisätään postituskulut alkaen 5 euroa.

Kirjaa voi tilata Suomen Nuorisosirkusliiton toimistolta, snslfi(at)gmail.com.

Kirjaa on myös saatavilla nettikirjakauppa Booky.fi:n kautta.

Kovakantinen, 120 sivua.

 

Pariakrobatia- ja pyramidikortit / The Partner Acrobatics and Pyramid Cards

Tekijä: Mirja Tuomi
Julkaisija: Suomen Nuorisosirkusliitto, 2015

Pariakrobatia- ja pyramidikortit on upea tapa oppia toimimaan parin ja ryhmän kanssa. Yhdessä tekeminen on mieluisaa lapsille ja nuorille, yksinäinen puurtaminen innostaa harvempaa junnuikäistä. Pariakrobatiaa ja pyramideja harjoitellessa opit luottamaan toiseen ja olemaan itse luottamuksen arvoinen. Pyramidit ja pariakrobatia kasvattavat myös ryhmähenkeä tekijöidensä välillä.
Jokaisessa kortissa on toisella puolella ohjeet yhden harjoituksen tekemiseen ja kääntöpuolella kuva harjoituksesta. Pakassa on 99 korttia. Ne on jaettu pariakrobatiaan, kolmen akrobatiaan ja pyramideihin. Erityyppiset kortit ovat eri värisiä. Tämä hahmottamaan eri harjoitustyyppejä. Lisäksi jokainen näistä kolmesta harjoitustyypistä on jaettu kolmeen eri vaikeusasteeseen ja sitä edustavaan värin tummuusasteeseen. Lisäksi korttipakan mukana tulee opasvihkonen korttien käyttöön ja turvalliseen harjoitteluun.

Hinta: jäsenhinta 25 e / Muut 35 e. Postitettaessa postituskulut alkaen 5 euroa.

 

Now also available in English!

Partner acrobatics and pyramids are a great way to learn to work in pairs and groups. Children and teenagers enjoy doing things together. Lone tasks are rarely inspiring for young people. By balancing together and making pyramids individuals learn to trust others and to be trusted. It also builds team spirit in a group.

Every card has instructions on the back side. There are a 99 cards on a poke. The cards are divided to three different groups: partner stunts, three-person pyramids and pyramids and they are colour coded according to their difficulty. The card set comes with an instruction booklet.

Price:

For members 25 € / Others 35 € + postage

 

Jongleerausoppi

Tekijä: Kalle Lehto

Julkaisija: Suomen Nuorisosirkusliitto, 2015

Jongleerausopin avulla on mahdollista opetella jongleeraamaan ilman aikaisempaa kokemusta aiheesta. Tekstiin liittyy videomateriaalia, joka auttaa temppujen opettelemisessa. Jongleerausoppi sopii hyvin aloittelijalle, mutta myös hieman kokeneemmatkin voivat löytää hyödyllisiä vinkkejä harjoitteluunsa. Materiaalissa kerrotaan myös, mitä ovat siteswapit, miten niitä voi käyttää ja miten jongleerausta voi harjoitella.

”Teksti ja videot on tarkoitettu helpottamaan jongleerauksen opettelua ilman opettajaa, ettei kaikkien tarvitse tehdä opettelua vaikeimman kautta kun helpommallakin voisi päästä eteenpäin. Haluan tämän avulla antaa omat tietoni eteenpäin vaikken itse pääsisikään paikalle.”

Jongleerausopin tekijä KalleLehto (s.1984) on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta 2008 valmistunut akrobaatti ja jonglööri. Hän on Race Horse Companyn jäsen ja esiintyjä. Lisäksi hän työskentelee sirkusopettajana.

Lataa Jongleerausoppi linkistä:

JONGLEERAUSOPPI

 

Sirkusleikkikorttipakka – Tällä hetkellä loppuunmyyty.
Tekijä: Mirja Tuomi
Julkaisija: Suomen Nuorisosirkusliitto, 2013

Liitto on julkaissut sirkusleikkikorttisarjan sirkusohjaajien avuksi. Korttipakka sisältää 80 eri sirkustunnille sopivaa leikkiä. Leikit on jaettu eri aihealueisiin: lämmittelyleikit, hippaleikit, keskittymisleikit, tutustumisleikit, ilmaisuleikit ja ryhmähenki/kontaktileikit.

Kortissa lukee leikin nimi, leikin säännöt ja variaatiot sekä vinkkejä leikin vetäjälle. Taustapuolella taas aihealue esim. ”lämmittelyleikki”. Korttien mukana tulee ohjeita leikkien ohjaajalle. Kortit on toteuttanut sirkusohjaaja Mirja Tuomi.

Hinnat: liiton jäsenyhteisöille 25 euroa / muille 35 euroa Loppuunmyyty!

 

Juhlakirja – Suomen Nuorisosirkusliitto 20 vuotta

SNSL perustettiin vuonna 1991 eli liitto vietti 20-vuotisjuhliaan vuonna 2011. Juhlavuoden kunniaksi julkaistua, Juha Raution ja Titta Minkkisen toimittamaa Juhlakirjaa voi tilata liiton toimistolta 10 euron hintaan (+ postikulut).

 

Sirkusohjaajan opas

Sirkusohjaajan pedagogiseen osaamiseen ja sirkuslajien didaktiikkaan keskittyvä opas. Opas jaetaan kaikille liiton pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen käyneille sirkusohjaajille. Opas on julkaistu vuonna 2012 ja siihen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Suomen Kulttuurirahastolta.

 

Sirkuspyramidi-lehti

Liitto julkaisee sirkukseen keskittyvää Sirkuspyramidi-lehteä. Lehti postitetaan jokaiseen jäsensirkukseen, minkä lisäksi se on vapaasti tilattavissa. Tutustu lehteen tarkemmin Sirkuspyramidin nettisivuilla.

 

CATE-hankkeen kansainvälinen käsikirja

2014

Circus Adults Training Europe -hankkeen (CATE) tuottama käsikirja on ladattavissa PDF-muodossa allaolevasta linkistä. Kirja esittelee mallin basic trainer -tasoisen sirkusohjaajakoulutuksen järjestämiseksi. Englanninkielisessä oppaassa käsitellään sirkuksen opettamista eri näkökulmista, didaktiikasta tuntien suunnitteluun. Tuntirakenteen luomiseen annetaan käytännön ohjeita ja vinkkejä

CATE oli vuosina 2012–2014 toteutettu hanke, jossa kehitettiin yhteiseurooppalaista sirkusohjaajakoulutusta. Hankkeeseen osallistui Suomen Nuorisosirkusliiton lisäksi yhdeksän nuorisosirkusalan toimijaa eri maista.

Käsikirja ja projekti toteutettiin EU:n Grundtvig-apurahan tuella.

Lataa kirja linkistä:

CATE Handbook

 

Muiden julkaisemia verkkoaineistoja löytyy kohdasta Materiaalit