Tietoa meistä

Suomen Nuorisosirkusliitto perustettiin vuonna 1991, kun sirkuskerhot eri puolilta Suomea liittyivät yhteen. Nykyisin jäsenet ovat sirkuskouluja sekä muita säännöllistä sirkusopetusta antavia yhteisöjä ja liitto toimii valtakunnallisena kattojärjestönä. Liiton jäsenet näet täältä. Yksityyishenkilöt voivat liittyä kannatusjäseneksi.

Liiton toimintaan kuuluvat esimerkiksi tapahtumien, leirien ja koulutusten järjestäminen, kansainvälinen toiminta, tiedottaminen sekä erilaiset projektit yhteistyössä monien tahojen kanssa. Tapahtumakalenterista löydät tulevat tapahtumat.

Liitto toimii sirkustaideopetuksen asiantuntijana Suomessa ja järjestää sirkusopettajille ja -ohjaajille täydennyskoulutuksia sekä tarjoaa tukea opetuksen järjestämiseen. Liitto julkaisee muun muassa sirkusaiheisia oppimateriaaleja. Sirkusharrastajille liitto tarjoaa mahdollisuuksia tavata toisia harrastajia ja kehittyä harrastuksessaan muun muassa leireillä, festivaaleilla ja muissa tapahtumissa.

SNSL koordinoi ja tukee eri puolilla Suomea tapahtuvaa toimintaa, järjestää tapahtumia ja koulutuksiä sekä tiedottaa ajankohtaisista asioista jäsenistölleen esimerkiksi Sirkuspyramidi-lehden, sähköisen kuukausitiedotteen ja nettisivujen avulla. Liitto kerää ja välittää kansainvälistä tietoa, taitoa ja yhteyksiä eri maiden sirkusharrastuksesta ja koulutuksesta. Teemme yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Toimintaa ohjaa näkemys sirkusharrastuksen yhteisöllisyydestä ja kasvattavasta elementistä. Sirkusharrastus on tasa-arvoinen ulkonäköön, ikään, varallisuuteen, sukupuoleen tai asuinpaikkaan sitoutumaton toiminnan laji. Se on monipuolista, fyysistä kuntoa ja koordinaatiokykyä kehittävää ja ohjaa tasapainoon niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin mielessä. Vastuullisuus, yhteisöllisyys ja ja esteettisyyden ymmärtäminen ovat tärkeitä sirkukseen kuuluvia elementtejä.

Toimintasuunnitelma 2018 SNSL
SNSL toimintasuunnitelma 2017 (PDF)