Etsitkö kouluttajaa tai ohjaajaa?

Mene Sirkusinfon sivuille kohtaan Taiteilijat ja opettajat ja valitse vasemmalta rajaus “Sirkusopettaja”.

****

Tiedote10.3.2015:

Suomen Nuorisosirkusliiton kouluttajapankkia uudistetaan ja ajantasaistetaan

Nuorisosirkusliiton kouluttajapankki siirtyy Sirkuksen tiedotuskeskuksen Sirkka-tietokantaan. Tietokannan tehtävänä on kerätä ja säilyttää tietoa tekijöistä, mutta myös toimia yhteystietolähteenä. Tietokanta on tarkoitettu kaikille sirkusalan toimijoille, ei vain sirkustaiteilijoille. Kahden päällekkäisen tekijärekisterin ylläpitäminen on tarpeetonta.

Liiton sivuilla säilyy kouluttajapankki, mutta se muuttaa muotoaan ja toimintatapaansa. Jatkossa sivuilla julkaistaan ohjaajien, kouluttajien ja pedagogien nimet, jotka ovat myös Sirkassa. Sirkassa on kustakin opettajasta tarkemmat tiedot, kun taas Nuorisosirkusliiton kouluttajapankki -sivu toimii indeksisivuna. Nuorisosirkusliiton sivuilla kouluttajat/ohjaajat/pedagogit voivat sijoittaa itsensä jonkin lajin tai tekniikan opettajiksi (esimerkiksi: jongleeraus, erityisesti diabolo tai tasapainoilu, erityisesti kireä nuora), sirkuspedagogeiksi, sosiaalisen sirkuksen tekijöiksi tai vauvasirkusohjaajiksi. On mahdollista olla toimijana kahden tai useamman alaotsikon alla. Nuorisosirkusliiton sivuilta on linkki Sirkka-tietokantaan. Nuorisosirkusliitto ei toimi keikkavälittäjänä, mutta ohjaa kysyjät kouluttajapankin indeksisivulle ja sieltä edelleen Sirkka-tietokantaan.

Pitääksemme kouluttajapankin ajan tasalla, pyydämme tietokannassa olevia ja liiton sivuilla itsestään ilmoittaneita, päivittämään tietonsa kerran vuodessa. Nyt päivitetyt tiedot ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Liitto muistuttaa tietojen päivittämisestä ja poistaa päivittämättömät tiedot sivuiltaan.

Sirkusopettaja, rekisteröidy ja ilmoita tietosi Sirkka-tietokannssa
Profiilin tekemiseen kannattaa varta hetki aikaa ja ottaa esille cv:t ja muut tarvittavat tiedot. Tietoja ei voi tallentaa keskeneräisinä, eikä profiilia voi esikatsella. Tietojen tallentaminen tarkoittaa niiden julkaisua! Julkaisemisen jälkeen omien tietojen muokkaaminen käy kuitenkin helposti. Profiilia varten tarvitset lisäksi itsestäsi kolme valokuvaa (yksikin riittää), mitkä ilmentävät sinua ja toimintaasi. Jos löydät vaakakuvan, se kannattaa laittaa ensimmäiseksi.

Rekisteröidyttyäsi (muodostat käyttäjätunnuksen ja salasanan), siirry kohtaan ”ilmoita esiintyjä”. Voit täyttää kohdat jotka tuntuvat sinusta oleellisilta. Kaikkia kohtia ei ole pakko täyttää. Kuitenkin, mitä kattavampi profiilisi on, sitä sujuvammin mahdollinen työnantaja tai keikan tarjoaja löytää sinut ja osaamisesi.

Furor Poeticus tarkoittaa taiteellista inspiraatiota ja innoitusta, sitä mikä sinua inspiroi taiteen tekemiseen ja opettamiseen. Voit avata tässä kohdassa myös omaa opetusfilosofiaasi.

Tietoa minusta -kohdassa voit kertoa itsestäsi toimijana laajemmin. Mitä kaikkea teet ja osaat, mikä ovat vahvuusaluettasi tai erityisosaamistasi, miten muu toiminta linkittyy opettamiseen tai opettaminen muuhun toimintaan. Taiteellinen toiminta  ja opetustoiminta eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Voit profiloitua sekä – että, tai halutessasi pelkästään toiseen.

Sirkusalan koulutus. Voit kertoa pedagogisesta tai muusta ohjaajakoulutuksestasi. Myös muu kuin sirkuskoulusta saatu koulutus, mikä liittyy opettamiseen, kannattaa ilmoittaa. Esimerkiksi luokanopettajan tai lastentarhanopettajan koulutukset ovat varteenotettavia koulutuspolkuja.

Lisätietoja sirkusopettajan valmiuksista -kohdassa voit kertoa tarkemmin missä opetat; opetatko lapsia, aikuisia, harrastajia tai ammattilaisia; teetkö opetustöitä satunnaisesti vai ympärivuotisesti; annatko opetusta jossain tietyssä lajissa/tekniikassa, oletko ohjaajakouluttaja, vauvasirkusohjaaja tai sosiaalisen sirkuksen toimija. Voit myös kertoa laskutatko työstäsi vai toimitatko työnantajalle verokortin.

 

Lopuksi: jos haluat profiiliisi linkin myös liiton nettisivuille kouluttajalistaukseen, lähetä sähköpostia Petra Päivärinteelle: petrap@snsl.fi

 

Tarvittaessa autamme sinua! petrap@snsl.fi, johanna.makela@sirkusinfo.fi