Kansainväliset verkostot

Kansainvälistä yhteistyötä tehdään osallistumalla leireihin, tapahtumiin ja kokouksiin sekä pitämällä yhteyttä eurooppalaisiin nuorisosirkusliittoihin.

Suomen Nuorisosirkusliitto on toimii aktiivisesti Euroopan nuorisosirkusliittojen kattojärjestössä EYCOssa (European Youth Circus Organisation), jonka perustajajäsen liitto on. Liitolla on edustus EYCOn hallituksessa.

EYCOn jäsenyhteisöt vastaavat myös NICE-tapaamisten (Network of International Circus Exchange) järjestämisestä. Liiton kautta valitaan osallistujat syksyisin pidettäviin tapaamisiin, jossa eri maiden nuorisosirkusten väki voi tavata toisiaan, verkostoitua ja oppia toisiltaan.

Liitto on liittynyt syksyllä 2016 mukaan Baltic-Nordic Circus Networkiin. BCNC kehittää sirkusalan yhteistyötä Pohjoismaiden ja Baltian alueella.

Sirkuspyramidi-lehti on jäsenenä sirkuslehtien kansainvälisessä INCAM-verkostossa.

Haluatko tietää lisää? Seuraa liiton uutiskirjettä, jossa kerrotaan säännöllisesti kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista. Muun muassa erilaiset nuorten ryhmätapaamiset ja nuorisovaihdot ovat mahdollisia EU:n tukemana. Liitto on osallistunut hankkeisiin partnerina ja monet jäsenyhteisöt ovat olleet aktiivisia projektien toteuttajia.

Hankkeet

Tällä hetkellä liitto koordinoi apuohjaajille ja heidän kanssaan työskenteleville sirkusohjaajille, kouluttajille ja hallintohenkilöstölle suunnattua ASK-hanketta, josta voit lukea tarkemmin hankkeen omalta sivulta.

Olemme mukana myös oppijakeskeiseen oppimiseen keskittyvässä LCL-hankkeessa, jota koordinoi saksalainen BAG-Zirkuspädagogik. Kumppaneita on yhteensä 11 eri maasta. Hanke on ASK-hankkeen tapaan Erasmus+-rahoitteinen strateginen kumppanuushanke. Hankkeessa tuotetaan oppimateriaalia sekä järjestetään koulutuksia. Lue lisää hankkeesta EYCOn nettisivuilta.

Suomen Nuorisosirkusliitto koordinoi vuosina 2015-2017 kansainvälistä PEYC-hanketta. Hankkeessa järjestettiin koulutuksia sirkusopettajille ja sirkuskoulujen johtajille ja hallintotehtävissä työskenteleville.