Ideasta esitykseksi -työpaja 10.-11.3.2018

 

Aika: 10.-11.3.2018, lauantaina 10-17.30, sunnuntaina 10-16.30

Paikka: ESKUS, Esitystaiteen keskus, Suvilahti, Puhdistamo, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Kenelle: Esityksistä, esityksen rakentamisesta ja esittämisestä kiinnostuneille sirkuksen tekijöille, harrastajille ja ohjaajille.

Hinta: 80€ (Nuorisosirkusliiton jäsensirkuksiin kuuluvat) | 120€

Kouluttaja: Petra Päivärinne

Kiinnostaako oman esityksen tekeminen?

Oletko tehnyt esityksiä mutta kaipaisit uusia näkökulmia, kokeilla erilaisia lähestymistapoja? Mistä niitä ideoita tulee? Mitä niille ideoille sitten voisi tehdä? Voisiko esitysteorioista löytyä kättä pidempää ja viritystä työskentelyyn? Haluaisitko miettiä minkälaisia esityksiä haluaisit tehdä?

IDEASTA ESITYKSEKSI -TYÖPAJA soveltuu esityksiä suunnitteleville ja/tai niitä tekeville. Tämän työpajan lähtökohtana on hahmottaa esityksen rakentamista suhteessa ihmisiin, materiaaleihin, järjestelyperusteeseen, tilaan ja esittämisen tapoihin. Työpajassa käydään läpi esityksen rakentamisen lähtökohtia ja tila/paikka-, työryhmä-, prosessi- ja aihelähtöisiä työtapoja.

Petra Päivärinne (FM) on teatteriopettaja (TeaK) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (amk). Lisäksi hän on opiskellut nykyteatteria, ryhmänohjaajuutta sekä ryhmä- ja prosessilähtöisiä menetelmiä erillisinä opintoina. Hän on opettanut Metropoliassa ja Centriassa teatteri-ilmaisun ohjaajia, TeaK:ssa tanssi- ja teatteriopettajia sekä sirkusohjaajia ja -opettajia Suomen Nuorisosirkusliiton koulutuksissa. Petra on innostunut käytännön työskentelyn ja teorian kohtaamisesta, erilaisista esityskäsityksistä sekä työskentelyn tuottamista oivalluksista.

Ilmoittaudu tästä 28.2. mennessä

Tiedustelut: Petra Päivärinne | petra.paivarinne(a)snsl.fi| 040 1488 042
Koulutuksen järjestää Suomen Nuorisosirkusliitto yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa.