Tietoa meistä

Suomen Nuorisosirkusliitto edistää sirkusharrastusta Suomessa. Liiton toimintaan sirkuskoulujen valtakunnallisena kattojärjestönä kuuluu esimerkiksi tapahtumien, leirien ja koulutusten järjestäminen, kansainvälinen toiminta, tiedottaminen sekä erilaiset projektit yhteistyössä monien tahojen kanssa. Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Liitto perustettiin vuonna 1991, kun sirkuskerhot eri puolilta Suomea liittyivät yhteen. Nykyisin jäsenet ovat sirkuskouluja sekä muita säännöllistä sirkusopetusta antavia yhteisöjä. Liiton jäsenet näet täältä. Yksityishenkilöt voivat liittyä kannatusjäseneksi. Jäsenyhdistysten sekä sirkusharrastajien määrä on ollut viime vuosina jatkuvassa kasvussa.

Liitto toimii sirkustaideopetuksen asiantuntijana Suomessa ja järjestää sirkusopettajille ja -ohjaajille täydennyskoulutuksia sekä tarjoaa tukea opetuksen järjestämiseen. Liitto julkaisee muun muassa sirkusaiheisia oppimateriaaleja. Sirkusharrastajille liitto tarjoaa mahdollisuuksia tavata toisia harrastajia ja kehittyä harrastuksessaan muun muassa leireillä, festivaaleilla ja muissa tapahtumissa.

SNSL tukee eri puolilla Suomea tapahtuvaa toimintaa muun muassa erilaisten hankkeiden kautta. Teemme yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Viime vuosien yhteistyöhankkeisiin kuuluvat muun muassa Voltti-festivaali (2017) ja Professionalizing European Youth Circuses -hanke (2015-2017).

Toimintaa ohjaa näkemys sirkusharrastuksen yhteisöllisyydestä ja kasvattavasta elementistä. Sirkusharrastus on tasa-arvoinen ulkonäköön, ikään, varallisuuteen, sukupuoleen tai asuinpaikkaan sitoutumaton toiminnan laji. Se on monipuolista, fyysistä kuntoa ja koordinaatiokykyä kehittävää ja ohjaa tasapainoon niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin mielessä. Vastuullisuus, yhteisöllisyys ja ja esteettisyyden ymmärtäminen ovat tärkeitä sirkukseen kuuluvia elementtejä.

Toimintasuunnitelma 2018 SNSL
SNSL toimintasuunnitelma 2017 (PDF)