Julkaisut

Suomen Nuorisosirkusliitto julkaisee sirkusaiheisia oppi- ja opetusmateriaaleja. Voit tilata tuotteita nettikaupastamme.

Osalle myytävistä tuotteistamme on edullisempi jäsenhinta. Se koskee jäsenyhteisöjämme, niiden ohjaajia, harrastajia ja harrastajien vanhempia. Jos jäsenhinta koskee sinua, merkitse sirkuskoulusi tilaukseen.

Tutustu julkaisuihimme:

Nettikaupasta tilattavat julkaisut

Mikko Rinnevuori: Lattia-akrobatian perusteet (2014, toinen painos 2018)

Mikko Rinnevuori: Käsinseisonnan perusteet (2016)

Juha Rautio ja Titta Minkkinen (toim.): Suomen NuorisoSirkusliiton Juhlakirja (2011)

Mirja Tuomi: Sirkusleikkikorttipakka (2013) – uusi painos 2018!

Henri Hänninen (teksti), Mirja Tuomi (kuvitus): Voima ja liikkuvuus -kortit (2017)

Mirja Tuomi: Pariakrobatia- ja pyramidikortit (suomeksi) (2015) /
The Partner Acrobatics and Pyramid Cards (englanniksi)

Koulutusmateriaalit

Sirkusohjaajan opas

Sirkusohjaajan pedagogiseen osaamiseen ja sirkuslajien didaktiikkaan keskittyvä opas. Opas jaetaan kaikille liiton pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen käyneille sirkusohjaajille. Opas on julkaistu vuonna 2012 ja siihen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Suomen Kulttuurirahastolta.

Petra Mäki-Neuvonen ja Petra Päivärinne: Solmusta toffeeseen. Apuohjaajana sirkuskoulussa (2016)

Verkkojulkaisut

Jongleerausoppi

Tekijä: Kalle Lehto
Julkaisija: Suomen Nuorisosirkusliitto, 2015

Jongleerausopin avulla on mahdollista opetella jongleeraamaan ilman aikaisempaa kokemusta. Tekstiin liittyy videomateriaalia, joka auttaa temppujen opettelemisessa. Jongleerausoppi sopii aloittelijalle, mutta myös kokeneemmat voivat löytää hyödyllisiä vinkkejä harjoitteluunsa. Materiaalissa kerrotaan myös, mitä ovat siteswapit, miten niitä voi käyttää ja miten jongleerausta voi harjoitella.

“Teksti ja videot on tarkoitettu helpottamaan jongleerauksen opettelua ilman opettajaa, ettei kaikkien tarvitse tehdä opettelua vaikeimman kautta, kun helpommallakin voisi päästä eteenpäin. Haluan tämän avulla antaa omat tietoni eteenpäin, vaikken itse pääsisikään paikalle.”

Jongleerausopin tekijä Kalle Lehto (s.1984) on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta 2008 valmistunut akrobaatti ja jonglööri. Hän on Race Horse Companyn jäsen ja esiintyjä. Lisäksi hän työskentelee sirkusopettajana.

Lataa Jongleerausoppi linkistä: JONGLEERAUSOPPI

CATE-hankkeen kansainvälinen käsikirja (2014)

Circus Adults Training Europe -hankkeen (CATE) tuottama käsikirja esittelee mallin basic trainer -tasoisen sirkusohjaajakoulutuksen järjestämiseksi. Englanninkielisessä oppaassa käsitellään sirkuksen opettamista eri näkökulmista, didaktiikasta tuntien suunnitteluun. Tuntirakenteen luomiseen annetaan käytännön ohjeita ja vinkkejä.

CATE oli vuosina 2012–2014 toteutettu hanke, jossa kehitettiin yhteiseurooppalaista sirkusohjaajakoulutusta. Hankkeeseen osallistui Suomen Nuorisosirkusliiton lisäksi yhdeksän nuorisosirkusalan toimijaa eri maista. Käsikirja ja projekti toteutettiin EU:n Grundtvig-apurahan tuella.

Linkki CATE-oppaaseen EYCOn sivuilla

Sirkuspyramidi-lehti

Liitto julkaisee sirkukseen keskittyvää Sirkuspyramidi-lehteä. Tutustu lehteen tarkemmin Sirkuspyramidin nettisivuilla.

Muita aineistoja

Muiden julkaisemia verkkoaineistoja löytyy kohdasta Materiaalit