VOLTTI 2017 ja Nurtsi-festivaali

Tänä vuonna Nurtsi – nuorten sirkusfestivaali järjestetään osana suurempaa lasten ja nuorten kulttuuritapahtumaa Lappeenrannassa 8.-11.6.2017. Kokonaisuuden nimi on Voltti 2017 – tervetuloa mukaan!

Mikä ihmeen VOLTTI?

Voltti 2017 on Suomen Nuorisoseurojen, Suomen Harrastajateatteriliiton ja Suomen Nuorisosirkusliiton yhteinen lasten ja nuorten kulttuuritapahtuma kesällä 2017. Kansantanssitapahtuma Kalenat, nuorisosirkusfestivaali Nurtsi ja lasten teatteritapahtuma Valokeila kohtaavat Lappeenrannassa 8.-11.6. Yhdessä. Ohjelmassa on esityksiä, konsertteja, katselmuksia, tanssia, teatteria, sirkusta, karjalaista haastamista ja festaritunnelmaa neljän päivän täydeltä. Paikalle odotetaan noin 1000-1500 nuorta kulttuurinharrastajaa.

Lappeenrannassa 8.-11.6. järjestettävä nelipäiväinen Voltti 2017 on yksi Suomi 100 -juhlavuoden merkittävimmistä lasten ja nuorten kulttuuritapahtumista. Tavoitteena on taiteidenvälinen yhteistyö, jossa lapset ja nuoret tutustuvat eri harrastuslajeihin ja kohtaavat uusia ystäviä. Kotimaisten osanottajien lisäksi tapahtumassa on myös kansainvälistä ryhmiä.

Teatterilaisilla ja sirkuslaisilla on molemmilla omat katselmuksensa ja kansantanssijoilla oma yhteisohjelmansa. Voltti 2017 ohjelma jakaantuu välillä alakohtaisesti, mutta illat vietetään aina yhdessä. Perjantai-iltana on illanvietto, lauantaina diskotaan porukalla ja sunnuntai 11.6. huipentuu Urheilutalolla järjestettävään yhteiseen päätöstilaisuuteen.

Tutustu myös Voltin omiin nettisivuihin osoitteessa voltti2017.fi!

OHJELMA

Voltti jakaantuu kolmeen alatapahtumaan: Kalenoihin, Nurtsiin ja Valokeilaan. Sirkusharrastajien esitykset ovat osa Nurtsin ohjelmistoa. Lisäksi kaikille osallistujille järjestetään yhteisiä työpajoja ja muuta hauskaa yhteisohjelmaa. Tutustu ohjelmaan ja alustavaan aikatauluun täällä.

Tutustu Volttitanssiin tästä!

MITEN OSALLISTUA?

Tapahtuman ilmoittautuminen on käynnissä 15.2-31.3. Sirkusharrastajat ilmoittautuvat ryhminä ohjaajiensa johdolla. Jokaisesta sirkuskoulusta voi ilmoittaa ohjelmaan mukaan korkeintaan 5 esitystä: yhden kokonaisuuden (max. 30 min), yhden minikokonaisuuden (max. 15 min) ja kolme yksittäistä numeroa. Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä esityksissä mukana olemista, vaan tapahtumaan voi lähteä vaikka koko sirkuskoulun voimin! Tapahtuman työpajat ovat avoimia kaikille osallistujille ja niissä voi oppia uutta sirkuksesta, tanssista ja teatterista.

Toivomme myös sosiaalisen sirkuksen ryhmien lähtevän mukaan tapahtumaan. Mikäli tarvitsette erityisjärjestelyjä osallistumisenne mahdollistamiseksi, olettehan meihin yhteydessä hyvissä ajoin, että saamme asiat järjestettyä.

Tapahtuman esityksiin voi ostaa myös yksittäisiä lippuja esityspaikkojen ovelta. Tapahtumaan pääsee näin osalliseksi myös päiväretkellä.

ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtuman ilmoittautuminen on käynnissä 15.2.-31.3.2017. Ryhmät ilmoittautuvat tapahtumaan ohjaajansa johdolla. Osallistumismaksuista löydät lisätietoa täältä.

Ilmoittautuminen Nurtsiin tapahtuu kahdessa osassa:
– osallistujien ja huoltajien tiedot ilmoitetaan Voltti-tapahtuman yhteiseen ilmoittautumisjärjestelmään: http://voltti2017.fi/osallistumispaketit-ja-ilmoittautuminen/ Ilmoita kaikki lähtijät kerralla, jotta saatte ryhmäalennukset.

– sirkusesitysten tiedot ilmoitetaan Nuorisosirkusliiton omaan järjestelmään, joka on tuttu edellisestä Nurtsi-festivaalista (huom. älä kuitenkaan täytä esiintyjien tietoja tänne!): https://snsl.fi/ilmo/

Esitystietoja voi muokata ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Varmistathan, että kaikki tiedot ovat täytettynä ja ajantasalla maaliskuun lopussa!

NÄYTTÄMÖT

Sirkusesityksille on varattu kaksi näyttämöä: Lappeenrannan kaupunginteatterin iso näyttämö ja Lappeenranta-sali. Kiinnitykset eivät ole mahdollisia Lappeenranta-salissa.

Lappeenrannan Kaupunginteatteri iso näyttämö

Linkki: LPR Kaupunginteatteri tekniset tiedot ja piirustukset

  • Leveys: 12,8 m (sivukatteet käytössä)
  • Syvyys n. 16 m
  • Korkeus: vapaa tehollinen korkeus n. 6,5m. Näyttämöaukko n. 8m korkea, portaaliansa 7m korkeudella

Lappeenranta-sali

Linkki: Lappeenrantasali teknisiä tietoja ja piirustuksia

  • Leveys: takaa 12 m, edestä 22 m
  • Syvyys keskeltä 13,5 m

Korkeus (Taaimmat valoripustukset 2,8m. keskimmäiset valoripustukset 6,5m, etummaiset 9,6m. Korkeutta riittää valoripustusten välissä hyvin. (Katso kuva linkistä.)

MAJOITUS

Yöpyminen on järjestetty koulumajoituksena. Kaikki sirkuslaiset majoittuvat samassa koulussa, Lyseon lukiolla. Kukin ottaa mukaan oman patjan, tyynyn ja peiton.

HOTELLIYÖPYMINEN

Sokos Hotel Lappee (Brahenkatu 1, Lappeenranta). Varaus suoraan hotellista.

Ryhmävaraus (31.3. saakka)
Standard-huoneet: 94 € / 1hh, 104 € / 2hh, 20 € / lisävuode
Ryhmän minimikoko 11 hlö
Perhevaraus (30.4. saakka)
Standard-huoneet: 98 € / 1hh, 118 € / 2hh, 20 € / lisävuode

Lisätietoja hotellista.

RUOKAILU

Yhteiset ruokailut järjestetään Kimpisen koululla. Nuorisosirkusliiton Nurtsi-osallistujille tarjoama iltapala on tarjolla majoituskoululla. Festaripassi sisältää sirkuslaisille seuraavat ruokailut:

·       to 8.6. päivällinen ja iltapala

·       pe 9.6. aamupala, lounas, päivällinen, iltapala

·       la 10.6. aamupala, lounas, päivällinen, iltapala

·       su 11.6. aamupala, lounas

Allergiat ja ruokavaliot ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeessa. Ruoat tilataan ja valmistetaan ilmoitusten mukaan eikä niitä voi enää muuttaa paikan päällä.

TALKOOLAISEKSI?

Haluatko unohtumattoman elämyksen? Tule talkoolaiseksi Volttiin! Lue lisää täältä.

#voltti2017