Koulutus: Miten nuoret voivat vaikuttaa sirkuskoulussaan?

 

Koulutusviikonloppu nuorille ja sirkuskoulujen toiminnasta vastaaville

Miten nuoret voivat vaikuttaa sirkuskouluissaan? Mihin nuoret haluavat vaikuttaa? Milloin nuoret olisi hyvä osallistaa päätöksentekoon? Miten osallistamista voi käytännössä tehdä?

Sekä sirkusharrastajille että sirkuskoulun päättävässä roolissa oleville aikuisille (hallinnon edustajille, hallituksille, rehtoreille, tirehtööreille, vastuuopettajille ja vapaaehtoisille) suunnattu koulutusviikonloppu ei tarjoa valmiita vastauksia, mutta sen sijaan mahdollisuuden kokoontua pohtimaan asiaa yhdessä toisten nuorisosirkusten edustajien kanssa.

Koulutus liittyy liiton tavoitteisiin lisätä nuorten osallisuttaa liiton toiminnassa ja nuorisosirkuskentällä. Koulutus on lähtöisin liiton alaisen nuorten vaikuttamisryhmän Sirkumentin aloitteesta ja se on jatkoa viime vuonna järjestetylle sirkusharrastajien viikonlopulle sekä vuosina 2016 ja 2017 järjestetyille hallinnon edustajille suunnatuille koulutuksille.

Kouluttajina toimivat Maaria Tuhkunen sekä Johanna Harjunpää. Virkistystä lauantai-iltaan tarjoaa Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Rakkaus -esitys.

Toivomme, että mahdollisimman monesta sirkuskoulusta koulutukseen osallistuisi sekä nuori että aikuinen. Sirkuskoulukohtaista osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

Ohjelma:

la 17.11., Kaapelitehdas, Helsinki

12.00 lounas ja tutustuminen
12.45-16.00 keskustelun avauksia Maaria Tuhkusen johdolla
16.00 tutustuminen Tanssiteatteri Hurjaruuthin Tonttukoulun toimintaan
17.00 Talvisirkus Rakkaus -esitys
19.00-20.30 keskustelua ja iltapurtavaa

su 18.11.

9.45 aamukahvi
10.00-13.00 Toiminnallisia menetelmiä osallistamiseen, Johanna Harjunpää
13.00-14.00 yhteenveto ja yhteinen lopetus

Koulutuksen hinta on 50 euroa osallistujaa kohden. Hinta sisältää ohjelman, ruokailut sekä lipun Talvisirkus Rakkaus -esitykseen.

Ilmoittautuminen 1.11. mennessä:

Jos olet jo rekisteröitynyt uuteen ilmoittautumisjärjestelmään, ilmoittaudu tästä.
Jos et ole vielä rekisteröitynyt, ilmoittaudu tästä

Koulutuksen yhteistyökumppaneina toimivat Kansalaisfoorumi ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi. Koulutus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.