Sirkumentti

Sirkumentti on ryhmä 16-25-vuotiaita harrastajataustaisia sirkusaktiiveja, jotka pyrkivät toiminnallaan edistämään sirkuslaisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan harrastukseensa. Ryhmä on perustettu vuonna 2014. Sirkumentti toimii sirkusharrastajien edustajana Suomen Nuorisosirkusliitossa ja sen hallituksessa.

Sirkumentin jäsenet 2020:

Lotta Riikonen, Hakasirkus
Aino Zohar, Sirkus Pisara
Minja Kuitunen, Jyväskylän Sirkuskoulu
Lukas Peurala, Taidekoulu Estradi
Ronja Särkiniemi

Jemina Hyökki
Päädyin sirkuksen pariin kesäleirin kautta. Ensimmäinen leiri, johon osallistuin oli 2008. Myöhemmin vuonna 2009 aloitin Keravan sirkuskoulu Fanfaarissa sirkusharrastuksen, jonka jälkeen siirryin Sirkus Siriukseen. Sirkus Siriuksessa olin 8 vuotta. Siriuksessa tein päälajina pariakrobatiaa ja kävin monilla muillakin lajitunniella. Vastasin Sirkus Sirius ry:n Instagramista, keikoista, olin mukana johtokunnassa sekä toimin ohjaajana ja apuohjaajana useiden vuosien ajan. Syksyllä 2018 aloitin nykyiset opintoni Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla.

Olen mukana Sirkumentissa, koska haluan päästä vaikuttamaan asioihin ja luoda tapahtumia nuorille. Ensimmäiseen kokoukseen lähdin mukaan vain kokeilemaan, mikä juttu on kyseessä. Huomasin, että kokoukset ovat hauskoja ja meillä on hyvä porukka kasassa, en oikeastaan ole keksinyt mitään syytä, miksi en olisi mukana toiminnassa.”

Lisätiedot ja yhteydenotot

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä sähköpostitse toimisto(at)snsl.fi tai Sirkumentin Instagram-tilin kautta: @sirkumentti