Haku ASK-hankkeen kansainvälisiin koulutuksiin avoinna

Haemme osallistujia kansainvälisiin apuohjaajakoulutuksiin

Suomen Nuorisosirkusliitto koordinoi kaksivuotista EU-hanketta nimeltään Assistant trainers sharing knowledge eli tuttavallisemmin ASK. Hanke keskittyy apuohjaajiin sekä heidän kanssaan toimiviin sirkusohjaajiin ja kouluttajiin sekä sirkuskoulun työntekijöihin. Hankkeessa järjestetään ensi vuonna neljä kansainvälistä koulutusta ja jokaisella jaksolla on varattu paikka sekä yhdelle suomalaiselle apuohjaajalle että yhdelle apuohjaajien kanssa toimivalle aikuiselle. Muut osallistujat tulevat kymmenestä eri Euroopan maasta, joten koulutus tarjoaa mahtavan mahdollisuuden tutustua sirkusalan tyyppeihin eri puolelta Eurooppaa!

Koulutukset tarjoavat myös mahdollisuuden kehittyä omassa työssään sekä päästä kehittämään eurooppalaista apuohjaajakoulutusmallia. Koulutuksen työskentelytapa perustuu vertaisoppimiseen. Koulutukset (sisältäen ohjelman, majoituksen ja ruokailut) ovat valituille ilmaisia ja matkakulut niihin korvataan.

Koulutukset järjestetään seuraavasti:

27.2.–3.3.2019 teemana apuohjaajan rooli, Tallinna, Viro
3.–7.4.2019 teemana sirkuskoulu apuohjaajan tukena, Lodz, Puola
9.–13.10.2019 teemana oppiminen ja opettaminen, Hollanti
20.–24.11.2019 teemana motivaatio, Espanja

Ohjelma alkaa ensimmäisen ohjelmapäivän aamulla, joten saapuminen on mahdollista edellisenä iltana. Ohjelma päättyy viimeisenä ohjelmapäivänä klo 16 ja kotimatkalle voi lähteä sen jälkeen. Koulutukseen ei voi osallistua vain osaksi aikaa.

Koulutukseen hakevilta apuohjaajilta edellytetään liiton apuohjaajakoulutuksen suorittamista. Syksyn koulutuksiin hakeva voi kuitenkin suorittaa apuohjaajakoulutuksen vielä kesällä 2019.

Hae mukaan koulutuksiin 7.1.2019 mennessä täällä. Ilmoitamme hakijoille päätöksestä 15.1.2019 mennessä.

Päivitys 10.1.2019

Apuohjaajat koulutuksiin on valittu. Sirkusohjaajien ja sirkuskoulujen muiden työntekijöiden sekä kouluttajien on vielä mahdollista hakea Puolassa ja Hollannissa järjestettäviin koulutuksiin mukaan 22.1. mennessä yllä olevan linkin kautta.

Lue lisää ASK-hankkeesta

Palautteita ensimmäisen Gschwendissä järjestetyn koulutuksen osallistujilta:

“Fantastic! Really good bunch of enthusiastic, lovely, fun, kind, engaged people. Everyone contributed and made it a fab week.”

“I have a lot of answers now! And… a lot of questions. Its opened my mind about European pedagogy and the need to form an Assistant Trainer curriculum.”

“Amazing group, amazing people! I am happy to meet so many open minded and full of good energy. Thank you for exciting time!”