HAKU PEDAGOGISEEN SIRKUSOHJAAJAKOULUTUKSEEN 2024 – 2025

Kenelle: Sirkusohjaajakoulutus on suunnattu sirkuskerhoissa, -kouluissa ja taiteen perusoppilaitoksissa työskenteleville sirkusohjaajille ja -opettajille. Koulutus soveltuu myös lähitaiteiden (tanssi, teatteri) parissa sekä liikunta- ja lapsi/nuorisotyönsektoreilla työskenteleville henkilöille täydentämällä koulutusta omaehtoisella sirkusharjoittelulla.

Mitä: Koulutuksessa osallistujat pääsevät tarkastelemaan pedagogisia tietojaan ja taitojaan, ajatuksiaan sirkustaiteesta ja -opettamisesta, pohtimaan omaa ohjaajaidentiteettiään sekä jakamaan kokemuksiaan ja hyviksi havaittuja opetuskäytäntöjään. Omassa koulutusryhmässä mahdollistuu vertaistuki ja verkostoituminen. Käsiteltäviä aihekokonaisuuksia ovat:

  • sirkuspedagogiikan perusteet (28 ot)
  • sirkuksen oppiminen ja opettaminen (54 ot)
  • sirkustekniikka ja didaktiikka (28 ot)

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutus sisältää teoriaopetusta, ryhmätöitä, yksin ja yhdessä tehtäviä toiminnallisia harjoitteita ja kirjallisia etätehtäviä. Käytämme peda.net -alustaa, mihin palautetaan oppimistehtävät ja mistä löytyvät koulutuksessa käytettävät materiaalit. Tämä edellyttää alustalle rekisteröitymistä. Koulutuksen hyväksytysti suorittaminen edellyttää läsnäoloa kontaktijaksoilla, aktiivista osallistumista sekä annettujen tehtävien tekemistä. Koulutusta ei voi suorittaa etänä eikä korvaavilla tehtävillä. Jaksojen korvaaminen myöhemmin on mahdollista vain poikkeustapauksissa ja painavista syistä johtuen.

Aika ja paikka: Koulutus järjestetään kuudessa lähiopetusjaksossa, kuudella eri paikkakunnalla. 

2024

9.-11.8. Taidekoulu Estradi, Lappeenranta 

20.-22.9. Sorin Sirkus, Tampere 

18-20.10. Helsingin Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu, Helsinki

15.17.11. Jyväskylän Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu, Jyväskylä

2025    

17.–19.1. Aura Company ja Taideakatemia, Turku

7.-9.2. Salpauksen sirkuskeskus, Lahti

Hinta: 500 euroa jäsenyhteisöjen edustajille ja 675 euroa muille. Kontaktijaksoilla on mahdollisuus lattiamajoitukseen. Ruoka ei kuulu koulutuksen hintaan.

Haku: tällä lomakkeella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta hakuajan päätyttyä. Hakemalla koulutukseen sitoudut ottamaan paikan vastaan ja osallistumaan kontaktijaksoille.

Osallistujapalautetta edellisistä koulutuksista:

”Koulutus antoi itselleni todella paljon, varsinkin pedagogiselta puolelta tuli uutta tietoa ja oli kiva saada myös lajityypillisiä harjoitteita lisää monipuolisesti. Eniten koulutus vahvisti ohjaajaidentiteettiäni ja lisäsi tapoja hyödyntää omaa luovuuttani opetuksessa sekä lisätä sirkuksen tavoitteita tukevia asioita/sisältöä opetukseen. Opetustyylit olivat myös hyviä sekä sessioiden sommittelu ja käytetyt menetelmät meidän opettamiseen, jotta me osaisimme opettaa muita. Koulutus oli yksi parhaimmista asioista, mitä olen kokenut elämäni aikana. En voi muuta kuin suositella koulutusta kenelle tahansa!”

”Olen sisältöön ja toteutukseen erittäin tyytyväinen”

”Sain kaiken mitä ja vielä enemmänkin.”

”Oma ohjaus vahvistui, opin sirkustekniikoita ja niiden opettamista, lisäksi verkostoiduin ja sain hyviä uusia ohjaajapareja. Innostuin ja motivoiduin uudella tavalla.”

”Huomasin, että joka viikonloppu olin innostunut ja virkeä. Koulutus oli monipuolinen, innostava ja opettava. Kiitos, kiitos, kiitos!”

Lisätiedot ja tiedustelut: Petra Päivärinne, koulutuksen vastuuopettaja | petra.paivarinne@snsl.fi | 040 1488 042

Peruutusehdot

Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.