Suomen Nuorisosirkusliitto julkaisee sirkusaiheisia oppi- ja opetusmateriaaleja. Tutustu alla julkaisuihimme.

Julkaisujen  tilaaminen

Voit tilata tuotteita nettikaupastamme.

Osalle myytävistä tuotteistamme on edullisempi jäsenhinta. Se koskee jäsenyhteisöjämme, niiden ohjaajia, harrastajia ja harrastajien vanhempia. Jos jäsenhinta koskee sinua, merkitse sirkuskoulusi tilaukseen.

 

Tutustu julkaisuihimme: 

Mikko Rinnevuori: Lattia-akrobatian perusteet (2014, toinen painos 2018)

Mikko Rinnevuori: Käsinseisonnan perusteet (2016)

Petra Mäki-Neuvonen ja Petra Päivärinne: Solmusta toffeeseen. Apuohjaajana sirkuskoulussa (2016)

Juha Rautio ja Titta Minkkinen (toim.): Suomen NuorisoSirkusliiton Juhlakirja (2011)

Mirja Tuomi: Sirkusleikkikorttipakka (2013) – uusi painos 2018!

Henri Hänninen (teksti), Mirja Tuomi (kuvitus): Voima ja liikkuvuus -kortit (2017)

Mirja Tuomi: Pariakrobatia- ja pyramidikortit (suomeksi) (2015) / The Partner Acrobatics and Pyramid Cards (englanniksi)

Pariakrobatia- ja pyramidikortit on upea tapa oppia toimimaan parin ja ryhmän kanssa. Yhdessä tekeminen on mieluisaa lapsille ja nuorille, yksinäinen puurtaminen innostaa harvempaa junnuikäistä. Pariakrobatiaa ja pyramideja harjoitellessa opit luottamaan toiseen ja olemaan itse luottamuksen arvoinen. Pyramidit ja pariakrobatia kasvattavat myös ryhmähenkeä tekijöidensä välillä.
Jokaisessa kortissa on toisella puolella ohjeet yhden harjoituksen tekemiseen ja kääntöpuolella kuva harjoituksesta. Pakassa on 99 korttia. Ne on jaettu pariakrobatiaan, kolmen akrobatiaan ja pyramideihin. Erityyppiset kortit ovat eri värisiä. Tämä hahmottamaan eri harjoitustyyppejä. Lisäksi jokainen näistä kolmesta harjoitustyypistä on jaettu kolmeen eri vaikeusasteeseen ja sitä edustavaan värin tummuusasteeseen. Lisäksi korttipakan mukana tulee opasvihkonen korttien käyttöön ja turvalliseen harjoitteluun.

Now also available in English!

 

Jongleerausoppi

Tekijä: Kalle Lehto
Julkaisija: Suomen Nuorisosirkusliitto, 2015

Jongleerausopin avulla on mahdollista opetella jongleeraamaan ilman aikaisempaa kokemusta aiheesta. Tekstiin liittyy videomateriaalia, joka auttaa temppujen opettelemisessa. Jongleerausoppi sopii hyvin aloittelijalle, mutta myös hieman kokeneemmatkin voivat löytää hyödyllisiä vinkkejä harjoitteluunsa. Materiaalissa kerrotaan myös, mitä ovat siteswapit, miten niitä voi käyttää ja miten jongleerausta voi harjoitella.

“Teksti ja videot on tarkoitettu helpottamaan jongleerauksen opettelua ilman opettajaa, ettei kaikkien tarvitse tehdä opettelua vaikeimman kautta kun helpommallakin voisi päästä eteenpäin. Haluan tämän avulla antaa omat tietoni eteenpäin vaikken itse pääsisikään paikalle.”

Jongleerausopin tekijä Kalle Lehto (s.1984) on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta 2008 valmistunut akrobaatti ja jonglööri. Hän on Race Horse Companyn jäsen ja esiintyjä. Lisäksi hän työskentelee sirkusopettajana.

Lataa Jongleerausoppi linkistä: JONGLEERAUSOPPI

 

Sirkusohjaajan opas

Sirkusohjaajan pedagogiseen osaamiseen ja sirkuslajien didaktiikkaan keskittyvä opas. Opas jaetaan kaikille liiton pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen käyneille sirkusohjaajille. Opas on julkaistu vuonna 2012 ja siihen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Suomen Kulttuurirahastolta.

 

Sirkuspyramidi-lehti

Liitto julkaisee sirkukseen keskittyvää Sirkuspyramidi-lehteä. Lehti postitetaan jokaiseen jäsensirkukseen, minkä lisäksi se on vapaasti tilattavissa. Tutustu lehteen tarkemmin Sirkuspyramidin nettisivuilla.

 

CATE-hankkeen kansainvälinen käsikirja (2014)

Circus Adults Training Europe -hankkeen (CATE) tuottama käsikirja esittelee mallin basic trainer -tasoisen sirkusohjaajakoulutuksen järjestämiseksi. Englanninkielisessä oppaassa käsitellään sirkuksen opettamista eri näkökulmista, didaktiikasta tuntien suunnitteluun. Tuntirakenteen luomiseen annetaan käytännön ohjeita ja vinkkejä.

CATE oli vuosina 2012–2014 toteutettu hanke, jossa kehitettiin yhteiseurooppalaista sirkusohjaajakoulutusta. Hankkeeseen osallistui Suomen Nuorisosirkusliiton lisäksi yhdeksän nuorisosirkusalan toimijaa eri maista. Käsikirja ja projekti toteutettiin EU:n Grundtvig-apurahan tuella.

Löydät kirjan EYCO:n sivuilta.

Cate

 

Muiden julkaisemia verkkoaineistoja löytyy kohdasta Materiaalit